seppinenj

Turvallisuusselvitys

Suomen ulkopoliittinen johto teettää luvatun uuden Nato-turvallisuusselvityksen. Tämä on erittäin hyvä asia. Toinen erittäin hyvä asia on, että laatijoina ovat muutkin kuin suomalaiset. Odotettavissa on laaja-alaista arviointia. Arvostetun, kokeneen ja avarakatseisen ranskalaisen tutkijan François Heisbourgin nimitys työryhmään on hieno yllätys. Presidentti itse on ollut julkisuudessa olleiden tietojen mukaan asialla. Erinomaista.

Muista nimistä UPI:n johtaja Teija Tiilikainen edustaa vakaata asiantuntemusta. Tandemina esiintyneet ruotsalainen Mats Bergquist ja suomalainen René Nyberg ovat jo kertoneet yhteisesiintymisessään kantojaan.

Nyberg on selvästi ryhmän heikoin lenkki. Tämä UM:n aikanaan uuden rekrytointijärjestelmän Kavaku I:n ryhmäkasvatti on luonut ryhmäuransa UM:ssä esimiehinään erityisesti Mauno Koivisto, Erkki Tuomioja, Paavo Väyrynen, Tarja Halonen ja Jaakko Blomberg. Nybergin tausta UM:ssä on siten ahdas ja vaikutukseltaan pitkälti neuvostopainotteisen dogmaattinen. Ajankohtaista notkeutta saattaa löytyä. Kavaku I on siinä ollut aktiivinen. Bergquistin hyvä vaikutus varmasti näkyy edelleen Nybergin otteissa.

Työn tuloksia on syytä odottaa suurella mielenkiinnolla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Ja hyvin Pesonen kirjoittikin. Erinomainen näkemys myös Seppiseltä.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Turvallisuus sitä ja turvallisuus tätä,-pitäisi koemielessä järjestää(maksoi mitä maksoi)liikekannallepanoharjoitus,jossa mobilisoitaisiin sodanajan vahvúus kehiin,uutispimentoineen,sotasensuuri ja propaganda ja kaikki tehokeinot mukana,siinä olisi turvallisuusselvitys,muu on näpertelyä !!!

Toimituksen poiminnat