seppinenj

Ai, että Suomen presidentiksi

Olen ollut tietoinen, vaikkakin jopa vastentahtoisesti, että polkuni olisi johtamassa kohti valtiomme poliittista huippua. Olisin tyytynyt vähempään, vaan eivät "herrat" sitä suoneet. ENA-toverini Emmanuel Macronin ja hänen pääministerikseen nimittämän Èdouard Philippen, joiden kanssa olen samassa alumniydistyksen AEENA (enalaisten kalenteri) ammattikalenterissa, näyttävät minulle mallia: minäkö huonompi? Olin sentään primus-tavaraa minäkin. "Excellent", allekirjoitti suuresti arvostamani ENA:n johtaja Pierre-Louis Blanc todustukseeni. Sitä paitsi olen oikeustieteen kandidaatti ja valtiotieteiden tohtori Helsingin yliopistosta. Koulutus ja kokemus (pitkäaikainen UM:n poliittisen osaston keskeisten asioiden virkamies) riittävät, aivan varmasti, sanoivat lehtimiehet mitä tahansa. Luultavasti olisin kansakunnalle paras vaihtoehto, ilman tiukkoja puoluesidonnaisuuksia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Ei muuta kuin laita ehdokkuus puntariin niin katsotaan. Kun teet sen mitä Ahtisaari jäi omalta postilta katumaan, eli viet Suomen Natoon, pääset historiaan yhtenä Suomen kovimmista poliitikoista.

Sitähän ei tiedä vaikka Niinistö saisi tarpeekseen, jolloin kenttä on täysin auki. Suomi ei tarvitse Vanhasen-Heinäluoman -tasoisia pellervoja Venäjä-nuolijoita nyyhkyttämään Putinin edessä vaan räväkkää kaveria, joka sanoo mitä tehdään ja tekee sen heti perään. Ei täällä tosin tarvita Niinistönkään tasoista itkijää mutta minkä sille mahtaa jos hän ilmoittautuu jatkokaudelle.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Pasi Majurin uhosta tulee mieleen sotaveteraani- isäni, pikakivärimies, joka totesi, "Että he jotka eniten uhosivat rintamalla mentäessä niin tosipaikan tullessa heillä oli ensimmisenä vetelät housuissa" Kyllä ne hiljaiset, vaatimattomimmista oloista tulleet, ilman uhoa taistelleet sotilaat olivat ne, jotka jotka Suomen pelastivat. "Pyssyleikkejä" joita alokkaat Suomen metsissä harrastavat, niitä voidaan keskenämme huoletta leikkiä, mutta ulkopolitiikassa ei seikkailulle ole sijaa.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Et edes ressukka tiedä mistä puhut. Kun saat edes kymmenesosan siitä kokemuksesta kuin minulla on väkivaltatilanteiden hoitamisesta, voit jotain lausua asiasta.

Oman kokemukseni mukaan isoimpia itkijöitä ovat munattomat keski-ikäiset miehet, jotka vannovat punalipun nimeen ja ovat raivoissaan mistä tahansa itänaapuriin kohdistuvasta kritiikistä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Onko arvoituksellinen "kokemus väkivaltatilanteiden hoitamisesta" todellakin edellytys keskusteluun osallistumiselle? Mikä tekee Pasi Majurista tämän kommenttiketjun portsarin?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kyllä ne parhaat ja urhoollisimmat miehet ovat tavanneet aina kaatua taistelukentillä. He eivät palaa siviiliin kertomaan näkemyksiään suoliston toiminnoista sodan kurimuksessa.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Ei Simo Häyhäkään kaatunut.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #6

Simo Häyhä haavoittui vaikeasti talvisodassa eikä hänestä enää ollut jatkosotaan.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #7

Mutta ei kaatunut ja oli esimerkillinen maansa puolustaja.

Toimituksen poiminnat