seppinenj

Kaikki blogit puheenaiheesta Arktinen öljy

Ympäristöjärjestöille ja poliitikoille on jäänyt levy päälle

Rooman klubin ajoilta on varoitettu öljyn loppuvan. Ympäristöjärjestöt ja poliitikot ovat jatkaneet virren veisuuta. Luonnonvarat eivät lopu koskaan. Ihminen on kekseliäs ja se on loputon luonnonvara.

"Today, humanity has the greatest abundance of resources in history. Human ingenuity determines resource availability, not the amount of fruit on a tree or the number of rocks on the ground. Driven by advancing human technology, for all practical purposes, Earth’s resources will never run out."

Arktinen jää ei ole mihinkään katoamassa

Suomen Kuvalehti kirjoittaa Arktisen alueen kestävästä kehityksestä, "Arktiselle alueelle kestävän kehityksen pelisäännöt", ihan mukiinmenevästi. Kuitenkin kun mainitaan, että "Ilmaston lämpeneminen sulattaa arktista merijäätä ennennäkemättömällä vauhdilla. Aiemmin saavuttamattomat merialueet avautuvat liiketoiminnalle, mikä houkuttelee uusia toimijoita.", olisi pitänyt tarkistaa todellinen jäätilanne, eikä toistaa vanhoja hokemia, jotka eivät ole pitäneet paikkaansa.

Aito arktinen edistysaskel

Saapa nähdä, uskaltautuvatko ja onnistuvatko Trumpin hallitus ja hänen taskussaan olevat Korkeimman oikeuden tuomarit kumoamaan tämän Obaman asettaman pysyvän porauskiellon:

http://www.nytimes.com/2016/12/20/us/obama-drilling-ban-arctic-atlantic....?

Ukraina ja Syyria aluksi, onko seuraavaksi yhteenotto arktisella alueella?

BarentsObserver: Venäjä avaa Alakurtin sotilastukikohdan syksyllä, uutisoi Yle 6.3.2014. Venäjä avasi Kuolan niemimaalla Alakurtin sotilastukikohdan syksyllä 2014. Sotilastukikohta sijaitsee lähellä Sallaa noin 60 kilometrin etäisyydellä Suomen rajasta. Tukikohtaan on tarkoitus sijoittaa 3000 sotilasta. Juttu löytyy täältä.

Puheina ilmastonmuutos ja ympäristö - tekoina öljyriskit ja vastuunvälttely

Valtionyhtiö Arctia Shipping vuokraa kahta jäänmurtajaa öljy-yhtiö Shellille kesäkausina murskaamaan jäätä öljynetsijöille Alaskan arktisessa luonnossa.

Suomen hallitus mukana Arktiksen tuhoamistalkoissa

Kukaan ei varmasti ole eri mieltä siitä, että ilmastonmuutos on totta. Me kulutamme liikaa fossiilisia polttoaineita ja meidän pitää vähentää öljyn käyttöä. Tiedeyhteisö on eri mieltä lähinnä siitä, voidaanko katastrofia enää estää. Mutta ainakin sen vakavuuteen voi vaikuttaa.

Valtapolitiikka ja länsimaiden sudenkuopat

Kylmän harkitseva johtaja

Ajatellaan vaikkapa Ukraina-kysymystä ja kansainvälisiä pakotteita ja vastapakotteita. Sotaa Putin viimeksi haluaisi, koska hän saa tarvittavat varat Venäjän mahtavista luonnonvaroista muutenkin sotateollisuuden tarpeisiin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä