seppinenj

Kaikki blogit puheenaiheesta EU direktiivit

EUssa vain perhevalvontaa rajavalvonnan sijaan

Saksassa on taasen lomat edessä. Pfingst on perhelomien aikaa. Suurella kansakunnalla on tapana matkustaa paljon. Ja siksi ovat koululomien ajankohdat ruuhkaisia ja matkat kalliimpia kuin muulloin. Monet perheet yrittävät aloittaa lomansa ennen koulujen lomapäivien alkua. Saksassa koulupakko kuitenkin kieltää lasten varaslähdöt lomille. Lapsi ei hevin saa vaadittavaa poikkeuslupaa eriaikaiselle lomalle. Luvaton poissaolo taasen maksaa vanhemmille sakkoina 80-100€ per päivä. Silti perheitä jää kiinni mm lentoasemilla luvattomista lomapäivistä.

EU-pakko taktisena keinona - ensin hallintarekisteri ja nyt VR:n kilpailutus

Ylen uutiset kertovat, ettei EU välttämättä velvoitakaan Suomea raideliikenteen kilpailutukseen. Europarlamentaarikko Pietikäinen tuo esille asetuksen kohdat, jotka jättävät valtioille hyvinkin paljon harkinnanvaraa.

Asetus kertoo:

BsB = Bryssel shit Bingo

Löysin vuonna 2010 kirjoittamani mutta julkaisematta jääneen jutun. Tuoreus on pääosin ennallaan, joten laitetaan se sinne minne se kuuluukin:

EU -sääntelyn minimitason riitettävä Suomessakin

Suomen asenne EU:n direktiiveihin on aina ollut erikoinen. Haluamme järjestelmällisesti aina ylittää kansallisella lainsäädännöllämme EU:n asettamat miniminormit ja ammumme siten itseämme säännönmukaisesti jalkaan lisäämällä vapaaehtoisesti byrokratiaa sekä kustannuksia. Kun muualla Euroopassa on opittu kysymään EU:lta: "Miten me voimme tehdä näin tai näin?", kysyvät suomalaiset aina: "Voimmeko me tehdä näin tai näin?".

Ihmishenki maksaa 360 euroa

 

Silloin tällöin tälläkin areenalla on keskusteltu rangaistusten oikeudenmukaisuudesta ja suhteesta toisiinsa. Rangaistuskäytäntö perustuu lakeihin ja myös jossain määrin tavaksi tulleeseen käytäntöön. Laki antaa vain raamit, joitten sisällä rangaistusten pitäisi pysyä ja olla mahdollisimman oikeudenmukaiset.

UKK: Miksi pakolaiset eivät ota perhettään mukaansa? Eivät taistele isänmaan...?

Näillä palstoilla kysytään usein, niinkuin muussakin mediassa: "Miksi pakolaiset eivät ota perhettään mukaansa? Miksi pakolaisissa on niin paljon miehiä? 
Kun katselet kuvia, mieti, eikö olisi järkevämpää, että pakolaiset saisivat jättää anomuksensa suurlähetystöihin ja Turkissa, Libanonissa tai vaikkapa Jordaniassa? Tämähän tarkoittaisi sitä, että vain aidot, pakolaisstatuksen saanneet, tulisivat esimerkiksi Suomeen.
Eikä tarvitsisi lennättää hylkäyksen saaneet maahan, josta ovat tulleet tai pitää heitä vastaanottokeskuksissa odottamassa päätöstä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä