seppinenj

Kaikki blogit puheenaiheesta Globaali geopolitiikka

Maahanmuutto - kestääkö Suomi?

Maahanmuutto on ongelmallista. Se ei varsinaisesti ole ongelma, että Suomeen tulee maahanmuuttajia. Vaan se, että näissä maissa on niin huonot oltavat: että syntyy valtavia pakolaisvirtoja, jotka vielä kaiken lisäksi; tulevaisuudessa tulevat kasvamaan  huomattavasti näillä näkymin.

Äskettäin uutisoitiin Suomessa, että jos ilmastonmuutosta ei pysäytetä, suuri osa Aasiasta tulee asuinkelvottomaksi. Kyse on kuumuudesta ja ilmankosteudesta: isossa ilmankosteudessa iho ei voi haihduttaa hikeä ja tällöin ihmisen ruuminlämpö kohoaa kunnes kuolee.

Turkin ja Venäjän geopoliittinen liitto

Turkin maahyökkäys Syyriaan ja Venäjän sotakoneiston viimeisimmät provokaatiot Ukrainassa eivät osuneet samaan ajankohtaan vain sattumalta, vaan ne ovat osa yhtä ja samaa geopoliittista käännettä, joka käynnistyi Turkin heinäkuisen vallankaappausyrityksen ja sitä seuranneiden puhdistusten jälkeen. Samaista tapahtumaa pohjusti Armenian ja Azerbaidžanin huhtikuinen sota Vuoristo-Karabahissa, Venäjän ja Iranin entistä näkyvämpi liittoutuminen ja Yhdysvaltain vetäytyminen Turkin ja Lähi-idän alueelta.

Turkin viimeaikainen kehitys

Muutama sana ay-liikkeen TTIP-kannasta ja läntisistä arvoista

Taloussanomat uutisoi ay-liikkeen haluavan Suomen USA:n leiriin arvojen takia. Pointti on mielenkiintoinen (siitä jäljempänä), mutta niin ovat myös ay-liikkeen vähemmän uutisoidut muut kannat TTIP:stä.

 

Ay-liike: Suomen oltava USA:n puolella

Suomalaiset työntekijäjärjestöt SAK, STTK ja AKAVA ovat julkaisseet Taloussanomissa tänään merkittävän kansainvälispoliittisen kannanoton. Lehden muovaama otsikko kuuluu: "Suomen oltava USA:n puolella". Järjestöt tukevat TTIP-sopimusta, jotta "EU ja USA voivat puolustaa geopoliittisessa kamppailussa yhteisiä ja esimerkiksi Kiinan ja Venäjän poikkeavia arvoja vastaan".

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä