seppinenj

Kaikki blogit puheenaiheesta Hallituspuolueet

Kokoomus ja muut hallituspuolueet?

Runsas viikko sitten Yle julkaisi tuoreimman mielipidetutkimuksen puolueiden kannatuksesta ajatellen eduskuntavaaleja.

http://yle.fi/uutiset/3-9604997

Sen mukaan Kokoomus on tempaissut kuntavaalien jälkeen selkeän kaulan kilpailijapuolueisiin nähden. Tätä sitten asiantuntijat ovat koettaneet selittää parhaan taitonsa mukaan.

Olemeko valtiovallasta ajatumassa puoluevaltaan?

Suomessa on hallitus ja erityisesti yksi hallituspuolue, jonka jouluinen tehtävä on päästää eroon kolmesta tuhannesta kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneista ihmisistä. Tuon päämäärän eteen, noita ihmisiä pitää perustuslainvastaisesti kohdella toisin kuin muita yhteiskunnan jäseniä.

Sosiaalihuollon heikkeneminen ei hallituspuolueita huoleta

Alma Median kuntavaalien kannatuskyselyn yhteydessä kysyttiin myös mielipiteitä kuntalaisten huolenaiheista. Silmiinpistävää oli, että hallituspuolueiden kannattajissa oli kaikista vähiten niitä, jotka pelkäsivät sosiaalihuollon heikkenemistä. Perussuomalaisten joukossa se oli jopa tulevien kuntavaalien pienin huolenaihe, kun vain 7 prosenttia oli siitä huolissaan. Oppositiopuolueista suurin huoli on Vasemmistoliitolla, 37 prosentin osuudella.

Hallituspuolueiden paineet - galluptulos?

Ylen politiikan erikoistoimittaja Riikka Uosukainen ennusti eilen julkaistun Ylen puolue-gallupin aiheuttavan paineita hallituspuolueiden sisällä kuntavaalien lähestyessä. Hänen mukaansa hallituspuolueet pohtivat kesäkokouksissaan sitä, miksi Keskusta lihoo ja sen hallituskumppanit laihtuvat?

http://yle.fi/uutiset/nakokulma_paineet_hallituksen_sisalla_kasvavat/908...

Sipilän hallitus pian yksivuotias - nyt on aika jakaa risut ja ruusut

Ensi sunnuntaina juhlitaan pääministeri Juha Sipilän (kesk.) potrean hallituksen yksivuotissynttäreitä, ja bileet tulevat olemaan sen mukaiset. Juhlimaan on kutsuttu kaikki kynnelle kykenevät, mutta rahvasta siellä tuskin tullaan näkemään. Jäätyäni ilman kutsua, katsoin parhaaksi seurata tilannetta etäältä käsin, ja jakaa hallitukselle heidän ansaitsemansa risut ja ruusut. Jokainen voi pohtia omalla tahollaan sitä, kumpaan kategoriaan alapuolella esitetyt kohdat menevät.

Saksan hallituspuolueiden kannatus jyrkässä alamäessä

Saksassa järjestetään seuraavat liittopäivävaalit runsaan vuoden kuluttua syksyllä 2017.  Viimeisten mielipidemittauksen tulokset ennakoivat suuria muutoksia liittopäivien kokoonpanoon. EU-, euro- ja maahanmuuttovastainen AfD hurja saama hurja suosion kasvu  painaa hallituspuolueiden, ns. suuren koalition (CDU/CSU ja SPD), kannatusta.

Kokoomus oikeassa sote-alueiden lukumäärästä

Asiantuntijalausuntojen perusteella sote-alueiden enimmäismäärä voi olla 12. Jos määrä on suurempi, palvelujen sujuvuutta ja tasoa ei ilmeisesti voida taata. Myös pitkän aikavälin rakenteellisen kustannussäästön eli kestävyysvajeen umpeen kuromisen kerrotaan vaarantuvan.

Kahdeksan konkreettista keinoani kehittää Keskustan Opiskelijaliittoa

 

Keskustan Opiskelijaliitto, osastot ja jäsenistömme ansaitsevat puheenjohtajan, jolla on rautainen kokemus järjestötoiminnasta. Olen toiminut KOL:n liittohallituksen lisäksi myös kahden muun valtakunnallisen järjestön liittohallituksissa. Olen päässyt mukaan Vaasan Keskustaopiskelijoihin, jossa tiivillä porukalla teimme räjähdysmäisen nousun, vaalivoiton ja onnistuneen sukupolvenvaihdoksen osastossa.

Onko Suomen maineella väliä?

Iltalehti julkaisi viikonvaihteessa täydennystä jo aiemmin muodostuneeseen kuvaan perussuomalaisten kansanedustajan läheisistä yhteyksistä äärioikeistolaisiin ja uusnatsistisiin ryhmittymiin. Moni kansalainen ja päättäjä haluaa kuitenkin uskoa edelleen miehen väitteitä omasta viattomuudestaan, ja elämä jatkuu kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Todellisuudessa näin toimiessaan Suomen päättäjät tekevät ison tahran Suomen kansainväliseen maineeseen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä