seppinenj

Kaikki blogit puheenaiheesta Homoliitot

Millainen joukkopako odotettavissa kirkosta?

Mielenkiintoista nähdä miten tuleva kirkon vihkimiskäytäntö (jos sellaista on) - ja varsinkin sen rikkominen - tulee vaikuttamaan kirkon jäsenmäärään. Uskonpuhdistuksen eli reformaation juhlavuonna poispoikkeaminen Raamatun sanasta tuskin jäänee ilman vaikutusta.

http://m.iltalehti.fi/paakirjoitus/201701252200060058_pk.shtml?orig_ref=...

Pyrrhoksen voitto kirkon liberaaleille.
 

Espanjassa kuohuu, Irlannissa kansa päättää!

Euroopassa tapahtuu kummia. Katolinen Irlanti on järjestänyt kansanäänestyksen samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeudesta ja poliittiselta järjestelmältään korruption sementoima Espanja taas on saanut kaksi uutta ryhmittymää haastamaan vakiintuneita puolueita. Melkein kuin Suomessa, muttei sinne päinkään.

Homoliitot ovat kuin matematiikkaa, jossa 2+2=5

Historiassa melkein kaikissa kulttuureissa yhden miehen ja naisen avioliitolle on annettu erityisasema lapsien edun takia. Lisäksi historiassa ei tunne yhtään kulttuuria (muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta), jossa lähtökohdaksi on otettu isättömien ja äidittömien perheiden luominen; Toisin sanoen siis luomaan sellainen yhteiskunnallinen instituutio, jossa tarkoituksellisesti tähdätään lapsien kasvamiseen ilman biologista isää tai äitiä.

Tulevalla hallituksella on mahdollisuus pelata kovaa peliä

Aloite uudesta tasa-arvoisesta avioliittolaista sai eduskunnan hyväksynnän viime viikolla. Aloitteesta syntyvä laki saataneen kuitenkin voimaan vasta seuraavan hallituksen aikana. Seuraava hallituskokoonpano on kuitenkin auki, ja tieto tämän lain voimaantulosta seuraavan hallituksen aikana saattaa aiheuttaa harmaita hiuksia hallituksen muodostamisessa.

 

Arkkipiispan on nyt reagoitava - kirkosta eronneita jo yli 10.000

Homopäätöksen jälkeen kirkosta on sunnuntai-iltaan mennessä eronnut  jo yli 10.000 henkilöä. Se on todella paljon. Järkyttävän paljon.

Kansan syvät rivit ovat nyt reagoineet, sietokynnys on ylitetty.

Syitä on tasan kolme: eduskunnan homomyönteinen päätös, kirkon johdon ja useiden pappien lausunnot sekä median yksipuolinen asennemuokkaus.

Nyt ollaan tilanteessa, että kirkon johdon on reagoitava. Ja tavalla, jonka kirkon peruskannattajat ymmärtävät. En tiedä, riittääkö enää pelkkä pahoittelu.

Vaikutukset näkyvät myös ensi kevään eduskuntavaaleissa.

Timo Soini: "Tappiossa on voiton siemen"

Ennen sukupuolineutraalista avioliitosta käytyä äänestystä sitä kannattavilta tullut painostus oli valtaisaa. Sähköposti oli tukossa. Puhelimitse tuli hyvin asiatonta ja hyvin asiallista tekstiä ja kaikkea siltä väliltä. Samaan pyöritykseen joutuivat monet muutkin kansanedustajat. Tilanne oli poikkeuksellinen.

Nyt äänestyksen jälkeen tilanne on yllättävä. Vaikka homoliittoja puolustavat voittivat, niin siitä huolimatta olen ja olemme saaneet paljon myönteistä palautetta. Niin myös puolueemme puheenjohtaja Timo Soini.

Mikä on seuraava "tasa-arvokysymys"?

Toimittajat ja sosiaaliseen mediaan kirjoittavat ovat päristäneet rumpujaan, koska heidän mielestä perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen "on joutunut painostuksen kohteeksi".

Olen tyytyväinen, että näin ei ole tapahtunut. Toki meillä toivottiin, että kansanedustajat toimisivat puolueohjelman mukaisesti. Eduskuntaryhmässä meillä on kuitenkin tapana, että jos on eri mieltä, niin siitä pitää ilmoittaa etukäteen, ja sen jälkeen pulinat pois. Niin meneteltiin tässäkin tapauksessa.

Hieman avioliittolaista

Huomenna 28.11. eduskunta äänestää tasavertaista avioliittoa koskevasta kansalaisaloitteesta. Äänestyksestä on ennakoitu tulevan erittäin tiukka ja tasaväkinen. Kannastaan epävarmoja tai kantansa salanneita on noin tusinan verran eli he ratkaisevat tämän aloitteen kohtalon. Keskusta (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta), Perussuomalaiset, Kristillisdemokraatit ja Muutos 2011 ovat aloitetta vastaan. Vasemmistoliitto, Vihreät, RKP, Vasenryhmä ja suurin osa Sosiaalidemokraateista on aloitteen puolella. Kokoomuksen sisällä sen sijaan on runsaasti ristivetoa.

Miksei aina voi olla perjantai, perjantai, perjantai, perjantaiiiii...

Kyseistä hokemaa toistettiin takavuosina erään radiokanavan radio-ohjelmassa.

Nyt perjantai on erittäin odotettu. Eduskunta äänestää vihdoinkin "homolaista."  Moni asia saattaa muuttua tai olla muuttumatta. Homot ovat silti homoja jatkossakin.

Itse odotan perjantaita lähinnä siitä syystä, että jonninjoutava, homolain ympärillä käytävä depatti vihdoinkin loppuu. Tai siis loppuu, mikäli äänestystulos on "oikea." Voi sitä itkuvirren määrää, mikäli viimeinen sana on "EI."

...ja KD lähtee oppositioon?

Laskin huvikseni arvion minkä verran puolesta ja vastaan on eri ryhmissä kannatusta avioliittolain muutokselle ja näyttäisi menevän läpi että heilahtaa. Jos internetin maailmasta löytyy yksi ihminen joka ei tätä lukiessa sitä tiennyt, niin perjantaina äänestetään eduskunnassa siitä saavatko homot mennä naimisiin. Tapahtuipa äänestyksessä mitä tahansa, niin kuulemme lopputuloksesta aivan varmasti koko kevään ja ensi vaalikauden.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä