seppinenj

Kaikki blogit puheenaiheesta Ilmatorjunta

Suomen puolustuksen haasteet ovat vaativat ilmatilan hallitsemiseksi

Control of the air isn’t a cornerstone of Finland’s defense, as it is for a country like Australia. Instead, Finland needs to make its airspace dangerous enough to deny enemies full air dominance, while its difficult terrain and mobile land forces bleed any Russian invasion until it quits.

Ruotsi ostaa uuden yli kahden miljardin euron ilmatorjuntaohjusjärjestelmän

13.9.2017 saapui Göteborgin pohjoispuolella sijaitsevaan Säven sotilaslentotukikohtaan suurta mielenkiintoa herättäneitä sotalaitteita, joita ei ole ennen nähty Ruotsin maaperällä.

Monikansalliseen Aurora 17 -sotaharjoitukseen liittyen Säveen saapui Saksan Ramsteinin sotilastukikohdasta laivalla läpi Pohjanmeren 32 Yhdysvaltain sotilasajoneuvoa kuljettaen yhdysvaltalaisia Raytheonin Patriot-ilmatorjuntaohjusjärjestelmän osia.

Suomen ilmaohjuspuolustus – mahdottoman tehtävän edessä

Suomen puolustusvoimat on pikkuhiljaa uudistanut ohjuspuolustusta. Aikoinaan ohjustekniikkaa hankittiin vain entisestä Neuvostoliitosta, mutta nykyisin vain länsimaista tekniikkaa, joka ei kuitenkaan ole aina yhtä tehokasta kuin venäläiset vastaavat mallit. Lännestä hankittiin ensimmäiseksi ranskalainen Crotale NG, eli tutummin ItO 90, nykyisin ITO90MOD, joka on päivitetty pikkuhiljaa vuosien varrella nykyaikaiseksi useilla kymmenillä miljoonilla euroilla.

Stingereitä sisään ja kenraaleita ulos

Uutisssa on tänään kerrottu olalta ammuttavien Stinger-ilmatorjuntaohjusten hankkimisesta ja kenraaleiden virkojen vähentämisestä.

Olen vuosikausia esittänyt, pyytänyt ja vaatinut hankkimaan Stingereitä, joten minun pitäisi periaatteessa olla tyytyväinen - vaan en ole. Uutisissa on nimittäin kerrottu, että hankitaan vain satoja lähi-ilmatorjuntaohjuksia. Oikea suuruusluokka olisi mielestäni ollut 10 vuotinen sopimus, jonka mukaan olisi joka vuosi toimitettu Suomeen luokkaa 2000 ohjusta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä