seppinenj

Kaikki blogit puheenaiheesta Jääkarhut

Novaja Zemljalla julistettu hätätila: vasta alkua


Jääkarhut ovat lähteneet liikkeelle perinteisiltä asuinsijoiltaan ja tulleet ihmisten luo asumaan. Niitä ei voi ampua, koska ne ovat suojeltuja. Ainoa keino on ilotulitteet tai koirat, mutta ne ovat tehottomia. 


Ihmisen idioottimaisuuden syytä tämä tietysti on kahdellakin tavalla: 1. ilmastonmuutoksen takia ovat siirtyneet, 2. ihmiset jättävät avoimille kaatopaikoille ruokaa karhuille. Vaikka joku ei uskoisi ihmisen vaikuttavan ilmastonmuutokseen, toista syytä ei ole kieltäminen.


Sitä kylvää, mitä niittää...

Jääkarhujen määrä vähentynyt 40 % arvelee Hesari

 Hesari kirjoittaa tänään Tiede-palstallaan otsikolla ”Jääkarhu joutui aktiivimallille” jääkarhujen väitetystä ahdingosta. Tekstin on tehnyt tieteeseen ja eriskummallisiin eläimiin erikoistunut freelance-toimittaja ja tietokirjailija Niko Kettunen. Hesari kirjoittaa, että jääkarhujen populaation arvellaan kutistuneen 40 prosenttia yhdessä vuosikymmenessä. Siis arvellaan!

Kansainvälinen jääkarhupäivä oli 27.2.17 – miksi ei uutisoitu?

 Kansainvälistä jääkarhupäivää vietettiin maanantaina – huomasitko? Jostain kumman syystä asiasta ei näkynyt minkäänlaisia uutisia ykkösmedioissa kuten Ylessä ja Hesarissa. Tarkistin myös WWF:n ja Greenpeacen kotisivut – ei mitään. Miksi jääkarhut on hylätty?

Jääkarhut voivat paremmin kuin koskaan

Motto: Nihil in verbis, omnia probate – Älä luota pelkkään puheeseen, testaa kaikkea

 HS julkaisi Tiede-sivustollaan 19.9.16 Tiedon jyvät - osiossa uutisen jääkarhujen ruoka-ajan lyhenemisestä: http://www.hs.fi/tiede/a1474002745721

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä