seppinenj

Kaikki blogit puheenaiheesta Johtaja

Suomi tarvitsee johtajia - Muista äänestää viisaasti

Tiedättekö, mikä ero on pomolla ja johtajalla? Pomo heiluttaa piiskaa takalinjassa, johtaja seisoo joukkojensa edessä näyttämässä esimerkkiä.

Isoin suomalaisen politiikan ja liike-elämän kompastuskivi on johtajuuden puute.

Kannattaako yritysten maksaa johtajilleen lisäbonuksia?

Vr:n  toimitusjohtajan  ja  muidenkin johtajien kannustuslisät ovat jonkinlaista keskustelua aiheuttaneet. On kyseenalaistettu, ovatko he toiminnallaan lisäpalkkioita ansainneet. Jossain vaiheessa on koko lisien tarkoituksenmukaisuus tehty kyseenalaiseksi!

Johtajia ja päälliköitä

Hieman ennen GTK:n YT-neuvotteluita, uusi pääjohtaja oli palkannut talon hallintoon kaksi uutta johtajaa. Heillä oli/on pääroolit YT-prosessissa. Jo ennestään GTK pullistelee johtajia, johtavia tutkijoita ja päälliköitä. Ihmettelen TEMmiä, kun se siunaa oman hallinnonalansa valtion laitosten raskaan hallinnon. Kun väkeä aletaan vähentää, se kohdistuu AINA suorittavaan portaaseen. Yhden johtajan palkalla saisi 2-3 tutkimusassistenttia ja 1½-2 geologia tekemään sitä, mitä varten GTK:kin on olemassa. Saavatko veronmaksajat katetta ylläpitämälleen organisaatiolle?

Ehdoton vai ansaittu ihmisarvo?

Keskimäärin työtön sanana herättää erilaisia negatiivisia mielikuvia. Vaikka osa mielikuvista kohdistuu ympäröivään yhteiskuntaan ja sen rakenteisiin, on nähtävissä ihmiseen itseensä liitettävien negatiivisten mielikuvien sarja - Siivelläeläjä, verorahojen tuhlaaja, epäsolidaarinen, piittaamaton. Sama retoriikka on levinnyt pakolaiskeskusteluunkin, ovathan he usein ensin maassamme työttömiä.

Hyviä johtajia, onko heitä?

Julkisesen keskustelun perusteella hyviä johtajia ei ole olemassakaan. Mutta mitä se johtajuus oikeasti on? Mikä erottaa hyvän johtajan tavallisesta  tai vaikka harhaan johtajasta? Miksi poliittiset johtajat käyttäytyvät eri tavalla kuin yritysjohtajat?

 

http://jussinvest.blogspot.fi/2014/10/hyvia-johtajia-onko-heita.html

Valion pääjohtajan eläke - kansalaisen eläke

Valion pääjohtaja Pekka Laaksonen jääminen eläkkeelle 58-vuotiaana ja siitä aiheutunut kohu oli minulle koskettava uutinen useammasta syystä syystä. Pekka oli 8 vuotta luokkakaverini Norssissa. Olimme kosketukissa ainoastaan poliittisten väittelelyiden vuoksi barrikadin eri puolilla. Kunnioitin hänen laajaa lukeneisuuttaan ja ahkeruuttaan. 

Kunnioitan hänen rehellisyyttään tässä kysymyksessä.

Johtajien jättipalkkiot ovat poliittinen ongelma

Helsingin Sanomat kirjoitti pörssiyhtiöiden johtajien tolkuttomista palkkioista. Asiasta nousi hirmuinen mökä, vaikka johdon yletön palkitseminen ei ole mikään modernin ajan keksintö, vaan ikivanha johtamistapa.

Niccolo Machiavelli, renessanssiajan filosofi, kirjoitti kirjan ”Ruhtinas”, eräänlainen johtamistaidon opas 1500-luvun hallitsijoille. Kirjan punainen lanka kiteytyy tässä lauseessa: johtajan pitää pyrkiä päämääräänsä hinnalla millä hyvänsä, välittämättä suosiosta tai moraalista.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä