seppinenj

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansainvälinen rikollisuus

Suomi on turvallinen maa yrittää

Omasta mielestäni yrittäjyydessä sinänsä ole mitään sikatalouden piirteitä, vaikka haluan vastustaa monikansallisia jättikorporaatioita cyber-punk-henkeen liittyen, enkä pidä rahankiilto silmissä pyrkyrimäisestä myyntimies-mentaliteetista.

Urkintalaki heikentää turvallisuutta

Vakoilulaki, urkintalaki, tiedustelulaki - monta nimeä mutta sama periaate. Ykkösaamussa toimittaja tivasi käytännön esimerkkiä miksi lakia tarvitaan, moneen kertaan vieläpä, mutta vastausta ei saatu. Yksin tämän pitäisi soittaa hälytyskelloja, etenkin tulevat kustannukset huomioiden. Jos se ei kuitenkaan riitä, tarjoan lisää. Kannattaa lueskella myös Effin lausunto, jossa on osin samoja pointteja.

Poliisin toimivalta toimivaksi

Eurooppaan kohdistuva maahanmuutto tulee mitä ilmeisemmin kokemaan radikaalin vilkastumisen lähiaikoina. Tähän suuntaan viittaa ohi menevät Saksan vaalit, josta Merkel selvinnee voittajana. Näin ollen viimeisetkin rippeet maahanmuuttokriittisyydestä valtaeliitin puolelta loppuvat, jos niitä on koskaan ollutkaan. Ehkä vielä tärkeämpi signaali oli kuitenkin EU-komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin puhe mm. siitä, että EU-maiden tulee avata laillisia reittejä ihmisille.

Liberaalimpi linjaus kansalaisuuden myöntämisessä vähentää rikosuutisia

Suomen kansalaisuuden saaneita oli viime vuonna ennätysmäärä, kertoo Tilastokeskus. Kaksoiskansalaistenkin määrä Suomessa nousi jo kuusinumeroiseksi - http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005207294.html 

Et voi tulla rajan taa

Supo on saamassa oikeuden seurata kansallista turvallisuutta vakavasti vaarantavia uhkia. Eräs iso muutos on myös se, että Supo saisi oikeuden täysimittaiseen ihmisten ja tietotekniseen tiedusteluun myös ulkomailla. Hyvä uudistus. Tavallisella rehellisellä suomalaisella on tuskin mitään tätä uudistusta vastaan. Etenkin kun Supoon kohdistuva valvonta tehostuisi ja suomalaiset saisivat oikeuden omiin Supo-tietoihinsa nykyistä varhemmin.

Vastaanottokeskuksissa värvätään

Mikäli on töissä vastaanottokeskuksessa toivottavasti pitää silmänsä auki. Ajaako pihaan jatkettu limusiini, astuuko sisään parrakas imaamin näköinen mies? Kyseessä voi hyvinkin olla värväri.

Järjestäytynyt rikollisuus hyötyy pakolaistilanteesta

Kuten Ylen Aamu-tv:ssä sanoin, Suomen on otettava käyttöön väliaikaiset Schengenin sisäiset rajatarkastukset Ruotsin ja Norjan vastaisilla rajoilla. Valmius on jo olemassa ja Saksan, Slovakian sekä Itävallan esimerkki antaa poliittisen selkänojan.

Turvapaikanhakijoiden palautussopimukset on tehtävä Irakin, Afganistanin ja Somalimaan kanssa. Lisäksi osa Irakista on luokiteltava turvalliseksi alueeksi.

Miksi rikollisia ulkomaalaisia ei tulisi karkottaa?

Kansalaisaloite kyllin vakaviin rikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaisten karkottamisesta saavutti kuin saavuttikin ne vaadittavat 50 000 sitä kannattavaa allekirjoitusta, joiden ansiosta aloite päätyy myös eduskunnan, Suomen kunniakkaan, riippumattoman ja oikeudenmukaisen lakia säätävän elimen, käsittelyyn.

USA, "charmantti" valtiohirviö keskuudessamme

Setä Samulin kansainvälinen toiminta on enemmän kuin tragikoomista:

- on atomipommien pudottamista toisen valtion siviilikaupunkeihin

- on Vietnamin sotia ja monta muuta vastaavaa ideologistaloudellista hyökkäyssotaa ympäri maapallon

- on 2000-luvun miehityssodat Nato-avusteisina Afganistaniin ja Irakiin miljoonine ihmisuhreineen

- on jakuvat automaattilennokkien pommitushyökkäykset vieraissa maissa

- on valtavat vakoiluoperaatioskandaalit eritysesti Euroopassa, mutta myös oman maan sisässä

Poliisin toiminta on lopultakin turvattava

Turhan monta kertaa Robocop-elokuvatrilogiaa tiiranneiden anarkistien kosteiden päiväunien vastaisesti suomalainen – saati minkään muunkaan maalainen – poliisiviranomainen ei ole kone, joka jaksaa tehdä tärkeän työnsä ylikuormitettuna, aliarvostettuna ja joskus yksin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä