seppinenj

Kaikki blogit puheenaiheesta Kokoomus ja henkilömiinat

Sirpa Asko-Seljavaara: Syökööt kakkua

Kakkakohu (IS 11.7.2016) sai mielenkiintoisen sivujuonteen kun Sirpa Asko-Seljavaara (kok) äityi kommentoimaan tapausta (kts. kuvaliite):

"Meillä on turhan paljon poliitikkoja, jotka saavat "loistavan idean" ja alkavat tuhota jotain vuosikymmeniä rakennettua toimintaa, kuten Alkoa tai apteekkeja. Nuorten ekonomistien pitäisi mennä myymään suomalaisia tuotteita ulkomaille, eikä pyöriä täällä kotimaassa estämässä hyvin toimivan yhteiskunnan rattaita pyörimästä."

Kohteliaisuus ei sovi isänmurhaan

Sanotaan, että valinta on tehty ja pulinat pois. Mutta nyt ne pulinat vasta alkoivatkin. Arvuuttelut siitä miten ministeripostit jaetaan, kun Orpo syrjäytti Stubbin. Petterillä on nyt ensimmäiseksi isänmurha edessä, sillä saihan hän ministeripostinsa Stubbin kädestä.

Mitäs mieltä tästä vai ei mitään mieltä?


Kun Orpo tulee puheenjohtajaksi, niin hän alkaa syrjäyttämään isäänsä eli Stubbia. Tähän pitäisi olla keskimäärin mahdollisuus, koska poika on nuorempi, nopeampi, vahvempi ja komeampi.

Elina Lepomäki, yrittäjien valinta

Kokoomus itse valitsee ja ulkopuolisillla, kuten minulla ei ole siihen sanomista. Elina Lepomäen kannatus kuitenkin korreloi, miten paljon Kokoomus arvostaa yrittäjyyttä. Elina Lepomäki on ainoa valinta jonka yrittäjä tekisi.

Kokoomuksen puheenjohtajapeli on pitkälle suunniteltua

Kokoomuksen puheenjohtajapeli on saanut tänä keväänä kohtuuttomasti mediahuomiota. Orpo ilmoittautui mukaan ”kisaan”. Mistä tilanteessa voisi olla kyse?

Taustalla

  1. Kokoomus hyväksikäyttää politiikan henkilöitymistä ja nauttii mediahuomiosta, joka ohjaa kansalaisten huomion pois taustalla tehtävistä ikävistä/kohahduttavista päätöksistä.

  2. Mediapelillä voi olla positiivinen vaikutus kannatuslukemiin.

Ottawan miinasopimuksesta

Ulkoministeri Erkki Tuomioja on paheksunut omalla tyylillään Kokoomuksen äskettäisen puoluekokouksen suhtautumista Ottawan henkilömiinasopimukseen. Kuitenkin vapaus poliittiseen kannanottoon kuuluu länsimaiseen demokratiaan. Tässä suhteessa ei ole huomauttamista.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä