seppinenj

Kaikki blogit puheenaiheesta Matalapalkkatuki

Köyhien viha tuli tutkijalle yllätyksenä

Hesarin kyselytutkimus paljasti niukkuudessa elävien toivottomuuden ja samaan aikaan poliisi varustautuu uusilla konepistooleilla ja panssariautoilla. Tämä on ajan kuva Suomesta.

Sama rahasumma on saajalleen arvokkaampi palkkana kuin sosiaaliturvana

Matalapalkkakeskusteluissa on toistuvasti nostettu esiin mahdollisuus täydentää elämiskuluihin riittämättömiä palkkoja sosiaaliturvalla. Tätä tapahtuu myös nykyään yleisen asumistuen ja osa-aikatyöntekijöiden soviteltujen päivärahojen muodossa. Näitä malleja on myös hämmästyttävän useat pitäneet ongelmattomina, vaikka tarve tilkitä laajojen palvelualasektorien työntekijöiden toimeentuloa voi käydä jo valtiontaloudelle ja kuntataloudellekin kalliiksi ja pakottaa veronkorotuksiin.

Kokoomuksen matalapalkkatuki ei riitä

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen (Turun Sanomat 4.3.) kertoo Kokoomuksen haluavan Britannian WTC-mallin mukaisia palkkatukia työntekijöille. Kyseinen malli ei siis vaikuttaisi työttömien asemaan tai tukiin mitenkään, vaan lisäisi järjestelmään ainoastaan yhden uuden tukimuodon pienituloisille työntekijöille. Satosen haastattelussa jää epäselväksi moni asia. Mainittu WTC-tuki ei ole perustulo tai edes negatiivinen tulovero, vaan pelkkä palkkatuki.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä