seppinenj

Kaikki blogit puheenaiheesta Opposition populismi

Perussuomalaiset pettivät jälleen

Perussuomalaisten hallitushinku olikin vain kosmeettista vaalikarjan kosiskelua vailla todellista tahtoa vastuunkantoon ja Halla-aho luotsasi persut jälleen oppositiotaipaleelle, kuten tullessaan puolueen kippariksi. Perussuomalaisilla oli miljardin euron mahdollisuus lähteä tekemään niitä uudistuksia, joita Suomi tarvitsee niin maahanmuutto- kuin talouspolitiikassa ja joita puolue huuteli vaalitoreilla vielä muutama viikko sitten, mutta puolueen kynnykset yhteistyöhön muiden kanssa olivat jälleen liian korkeat.

Demarivaltuutettu on valmis nostamaan Vantaan veroprosentiksi 20,50

Vantaan kaupunginvaltuustossa käytiin maanantaina 28.1.2019 vilkas keskustelu joukkoliikenteestä. Tässä yhteydessä valtapuolue demareiden edustaja Kimmo Kiljunen ilmoitti kannattavansa ilmaista joukkoliikennettä veroprosentin korotuksen hinnalla. Toki tulevilla vaaleilla saattoi olla oma vaikutuksensa tällaiseen ulostuloon.

Vaalit tai ei. Olin ällistynyt.

Kaikki on populisteja, mutta populisteja on kahdenlaisia.

Populismi on siitä vaikea termi, että sitä käytetään jatkuvasti kahdessa eri merkityksessä. Täytyy siis ymmärtää konteksti, missä populismi -termiä käytetään, että ymmärtäää sen merkityksen. Nykkisääntö on se, että jos jotain haukutaan populismista, tarkoitetaan eri asiaa, kuin silloin, kun jotain kehutaan populismista.

Pääinsinöörin haastattelutunti

Kuuntelimme juuri äsken, aurinkoisessa pohjoissäässä ja kodikkaassa kasvihuoneessamme (ulkona 1m lunta/sisällä 19 plussaa), pääministerin haastattelutuntia ja se oli riittävä syy tällaiseen, hyvinkin epämuodikkaaseen blogikirjoitukseen. Vai sanoisinko, ei-salonkikelpoiseen? Juha Sipilä pärjäsi nimittäin hyvin; itse asiassa erinomaisesti.

Paskapuheille loppu! Jokainen rikkaaksi!

Pian on taas vaalimainosten aikaa ja arvovaltaiset raadit pohtivat kenellä on tyylikkäin ja paras katumainos. Ohessa pari tyylinäytettä Alankomaista, tosin jo menneeltä ajalta. Ensimmäinen on feikki, mutta hauska ja pureva sellainen. Hollannin pulttibois:in vastine, mainio duo van Kooten en de Bie, oivalsi jo hyvissä ajoin tulevan vasemmisto-, oikeisto- ja viherpopulismin esiinnousua. Kesällä 1980 herrat perustivat fiktiivisen puolueen, joka sai nimekseen "de Tegenpartij" (Vastapuolue).

Populistiksi leimaavat, tiedättekö mitä väitätte?

Minua on alkanut suoraan sanottuna ottaa pattiin populisti- ja populismi väitteiden jatkuva virheellinen käyttö. Näitä käytetään jatkuvasti leimaamaan oppositiota ja niiden henkilöitä kuten Ville Niinistöä. Väitän ettei suuri osa tätä muotitermiä viljelevistä tiedä mitä väittävät.

Katsotaanpa Wikipediasta kuvausta populismista:

Kun perussuomalaiset olivat jytkyn esikammarissa

Kirjoitimme kansalaisnäkemyksen perussuomalaisille vuonna 2009, kun heidän mielipidekannatus lähti kovaan nousuun. Ihmiset odottivat jotain uutta ja suomalaista tavallisen kansan ohjelmaa ja huomista, jotta erityisesti kansallinen yhtenäisyys olisi mahdollista.

Nyt kun aikaa on kulunut liki kahdeksan vuotta alla olevasta tekstin luonnista – näin voimme tarkastella kuinka aiemmin kirjoitettu on toteutunut tai sitten olimmeko oikeilla jäljillä kun perussuomalaisia evästimme.


 

Suomi-laiva ja sos-hallitus

Yleisen uskomuksen mukaan lyhenne SOS tulee sanoista Save Our Souls (pelastakaa sielumme), joskus myos Save Our Ship (pelastakaa laivamme) tai Send Our Savior (lähettäkää pelastajamme). Todellisuudessa kirjainyhdistelmä SOS valittiin, koska se on tarpeeksi yksinkertainen kenen tahansa muistaa, lähettää ja tunnistaa ja se on helposti erottuva koodi, morse-aakkosilla ilmaistuna. Näin kertoo meille wikipedian tuntematon kirjoittaja. 

Populismi politiikassa

Populismi käsitteenä on vakiinnuttanut paikkansa poliittisessa keskustelussa. On populistisia puolueita, populistisia politiikkoja ja populistisia mielipiteitä. Populistiset puolueet ja populistisen politiikan kannatus on levinnyt erilaisten kriisien tuloksena ympäri Euroopan ja maailmankin.

Mitä se populismi sitten oikeasti on. Alla wikipedian määritelmä siitä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Populismi

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä