seppinenj

Kaikki blogit puheenaiheesta Panama-tietovuoto

Snowdenin tiedot katiskassa

Yhdysvaltalainen uutisjulkaisu Intercept ilmoitit hiljan että se ei tule julkaisemaan Edward Snowdenin heille toimittamaa arkistoa koska se on liian kallista.

Interceptin tähti Glen Greenwald ilmoitti Interceptin emoyhtiö First Look Median olevan talousvaikeuksissa ja joutuvansa mittaviin kululeikkauksiin lähitulevaisuudessa.
Leikkaukset eivät kuitenkaan ole koskeneet itse Greenwaldia joka on ansainnut vuotuisasti 500 000 $ palkkaa First Look Median palveluksessa.

Huonoja uutisia paratiisista

On käynyt jälleen ilmi, että kaikki eivät osallistu hyvinvointiyhteiskunnan rakentamistalkoisiin samoilla säännöillä.

Vuodetut tiedot ovat paljastaneet suuren joukon yhtiöitä ja yksityishenkilöitä, jotka mahdollisesti välttelevät veroja veroparatiiseihin perustettujen pöytälaatikkoyritysten avulla.

Yksi räikeimmistä on Islannin pääministerin Gunnlaugsonin tapaus. Hänellä itsellään on ollut veroparatiisiyritys samaan aikaan, kun hän on kerännyt kansan suosiota veroparatiiseja vastustamalla.

Tosi reilua

Yksi Panama-skandaalin tärkeimmistä paljastuksista on Venäjän presidentin lähipiiriin kuuluvien henkilöiden sikäläisiin veroparatiisiyhtiöihin piilottaman rahan valtava määrä. Muun muassa sellisti Sergei Rolduginin omistusten arvoksi on arvioitu noin pari miljardia dollaria. Presidentti Putin vähätteli paljastusta. Rolduginin hän kertoi käyttävän miltei kaikki ansionsa musiikki-instrumentteihin, jotka mies lahjoittaa valtion musiikkioppilaitoksiin.

Veronkierto verrattavissa järjestäytyneeseen rikollisuuteen

Länsimaisten rahalaitosten ylläpitämä veronkierto maailmalla on markkinatalouden dopingia ja muistuttaa siirtomaa-ajan orjakauppaa. Ne, jotka hyötyvät siitä taloudellisesti, etsivät järjestelmästä porsaanreikiä jatkaakseen yksityistä voitontavoittelua vaikka tietävät keinon olevan väärä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä