*

seppinenj

Kaikki blogit puheenaiheesta Sosiaalidemokratia

Ei SMP vaan SDP 2.0?

Paljon on sanottu, tuplat enemmän huhuiltu persujen hajoamisesta ja uudesta vaihtoehdosta. Päivän puheiden sijaan pohdin asiaa tulevien eduskuntavaalien kannalta. Spekuloin sitä, miltä tämä puolue voisi näyttää tulevissa vaaleissa.

 

Työväenpuolue ilman sosialismia

Presidentti Koivisto pohti huomista - omatunto kolkuttaen

[U] “ ... Presidentti Mauno Koivisto on aina ollut karismaattisesti arvoituksellinen johtohenkilö. Helsingin Sanomat väänsi häntä aikoinaan innokkaasti presidentiksi. Koivisto on myös kieltänyt hänen lausuntojensa johdattelevan tulkitsemisen. Kuitenkin häneen luotettiin -vaikka lausunto Viron itsenäistymisestä oli edelleen Virossa herkistelyä aiheuttava. 

 

V*tun veronmaksajat!

YLE tuo artikkelissaan esiin kuinka Tytti Tuppurainen kisaa SDP:n puheenjohtajuudesta. Hänen mukaansa "SDP:n pitää olla hiljaisen enemmistön ääni". YLE kertoo: " Tavallisiksi ihmisiksi eli uudeksi hiljaiseksi enemmistöksi Tuppurainen kutsui "miehiä ja naisia, jotka lähtevät päivittäin töihin". "

Väinö Tannerin "nuorisometsä vai nuorisofasismi"

Sotasyyllinen Väinö Tannerin säätiö järjesti "Kadonneen nuoren metsästys" luennon 16.10.2012 eli yli 3 vuotta sitten. Lue lisää. Kirjoitan tapahtumasta netistä saamani informaation perusteella.

Sosiaalihygieniaa kansankodissa

Kolmen tohtorin tutkimus Suomalaiset fasistit on tuore yhteiskunnallinen puheenaihe. Lue lisää. Toinen hyvä kirja fasismista on kulttuuriantropologi Tapio Tammisen tuotos Kansankodin pimeämpi puoli. Se kertoo ruotsalaisesta kansankodista. Myös Suomessa esiintyi kansankotiajattelua.

Byroslaviasta päivää: Tukes loi maahamme juuri satojatuhansia rikollisia

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes on tullut siihen tulokseen, että maassamme ei ole tarpeeksi rikollisia. Eilen voimaan astuneet vaatimukset ampumatarvikkeiden säilyttämisestä ovat kuin tuulahdus hullujenhuoneelta. Todellisuudesta ja käytännön elämästä irtautunut säätely on saavuttanut maassamme uuden tason ja samalla sadoistatuhansista suomalaisista on tehty rikollisia. 

Sosiaalidemokratia on kuollut - eläköön sosiaalidemokratia!

Heti kirjoitukseni aluksi on hyvä tuoda esiin oma puoluekantani. Lähinnä ajatuksiani taitavat olla Ruotsalainen kansanpuolue ja jo ajat sitten historiaan siirtynyt Liberaalinen kansanpuolue eli entinen Edistyspuolue. Suurten valtapuolueiden ajatuksiin en ole oikein päässyt sisälle, mikä saattaa johtua pitkästä yrittäjätaustastani. Kerron tämän siksi, että kenenkään ei tarvitse päätellä mitään rivien välistä. Voitte huolehti lukea kirjoitettuja rivejä.

Suomi tarvitsee oikeistolaisen opetusministerin

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen on huolissaan koulutuksen kaupallistumisesta (Ksml 20.11.). Koulutuksesta leikkaaminen niin valtiolla kuin kunnissakin on synnyttänyt yksityiset koulutusmarkkinat. Yksityinen tukiopetus houkuttelee koulutustietoisia ja varakkaita vanhempia, kun kunnallisen koulutuksen taso on laskenut resurssien puutteessa.

Sosiaalinen tuulivoima?

Vapaa kilpailu markkinoilla tuottaa parhaat tulokset niin valmistuksen kuin tuotteiden osalta, jos tuotteelle määrätäään poliittisesti rajat hinnalle ja tuotantotavalle, kaikki jämähtää pysyvään tilaan eikä kehitys etene.

Poliittisella päätöksellä saadaan tappiollisen tuotannon muuttuminen yhteiskunnan varoilla voitolliseksi. 

Sosiaalidemokratia -Ideologisen korjauslikkeeen tarpeessa

 

Onko sosiaalidemokraattinen puolue kykenemätön uusiutumaan riittävästi?

Tausta

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä