seppinenj

Kaikki blogit puheenaiheesta Sota ja Rauha

Tuoko räyhä rauhan, sota sovun?

Ei tuo räyhä rauhaa, ei sota sopua. Vaan tuo rauhoittuminen rauhaa, sopiminen sopua.
 

Mistä Helsingissä keskusteltiin

Keskustelujen sisältö tuntuu kiinnostavan maailmalla, Trumpin ja Putinin kanssa olivat vain tulkit, joiden ei oleteta kertovan mitään keskustelujen sisällöstä.

Etukäteen on arvioitu ydinaseista olevan tarvetta neuvotella, Trump mainitsi asiasta lyhyesti, USAn ja Venäjän hallussa on yli 90 % ydinaseista.

Toinen asia, joka olisi amerikkalaisia tahoja huolestuttanut on superaseiden kehittely, johon olisi tarvetta hakea rajoituksia. Putin on esittänyt, että avaruus jätettäisiin demilitarisoiduksi vyöhykkeeksi.

Putin - Trump 6 - 1 (6 - 0)

Putin päihitti Trumpin 6 - 1, Suomen Kuvalehden kolumnistin mukaan.

Joissakin arvioissa on mainittu suurvaltajohtajien neuvottelujen salaisen luonteen, ja että kuka tuo ensimmäisenä neuvotellut aiheet julkisuuteen.

Sodan lapsesta rauhan arkkitehdiksi

Tuolla alaotsikolla lähettiin eilinen Flinkkilä&Tastula uusintana tänään. Oli mielestäni niin hyvä ohjelma, että pakko nyt laittaa linkki tähän ja suositella kaikkia katsomaan kyseinen ohjelma.

Julkaisuajaksi laitan tänään sunnuntaina kello 13:07. Yksi henkilö voi kellonajan valinnan ymmärtää. Lisäksi totean vielä, että olisipa vapaavuoron puolella samanlainen ajastusmahdollisuus.

Leo Tolstoi:Sota ja rauha – eli miten uudistin 47 vuoden takaisen lukunautintoni

Leo Tolstoi: Sota ja rauha – eli miten uudistin tuttavuuteni puolen vuosisadan takaa

*

Järjestelin kirjahyllyäni (lue: etsin jotain kateissa olevaa kirjaa) ja päätyhyllystä tipahti sinikantinen keskeltä taiteltu vihko. 

Siinä on lueteltuna 563 ensimmäistä kirjaa, jotka elämässäni olen lukenut.  

Aikajana käsittää lukuharrastukseni 7:stä ikävuodesta armeijaikään asti. Lapsuus – poikaikä – nuoruus, osa sitä..  

 

NATO-PEILI antaa lähellä olevalle suurennetun VALEKUVAN!

Presidentti Niinistö on Viron vierailullaan ilmeisesti saanut kokea tuon maan presidentin varsin tunkeilevankin kehotuksen maamme liittämisestä Natoon.  Kuuntelin eilen radiostamme myös, miten tuon maan lehdistössäkin koetettiin painostaa presidenttiä liittymiseen sanomalla, että silloin Suomikin saisi suuremman pelotevoiman Venäjään päin.

Siis "pelotevoiman"!

Sota ja rauha

Eikö  Eurooppa pärjää omillaan?  Onko Euroopan ekonomia pankkeineen kusessa, kun pitää luoda uudet kylmänsodan asetelmat?

Sallimalla amerikkalaiset joukot (Nato) raskaine aseineen  Venäjän ihotuntumaan,  toistuu Kuuban kriisi.  Ei  USA aikoinaan  hyväksynyt CCCPn ohjuksia sijoitettavaksi lähituntumaansa,  eikä Venäjä vastaavasti tänään.

Jussi Halla-aho rauhan asialla

Jussi Halla-aho on tunnettu ja tunnustettu suomalainen poliitikko, jonka tekemiset ja etenkin sanomiset kiinnostavat kansakuntamme kaikkia sosioekonomisia kerroksia. Kielenkäytön mestarina hän osaa tiivistää yhteiskuntakriittiset ajatuksensa aina kuulijakuntansa mukaisesti ymmärrettävään muotoon,  joten on aivan luonnollista, että hän on demokraattisessa poliittisessa toimintaympäristössämme kivunnut sangen nopeasti  aina sen vaikutusvaltaisimmille tasoille saakka. 

Rauha maan päällä ja hyvä tahto ihmisten kesken voidaan aikaansaada

Annan tätä tärkeätä tekstiä aluksi englanniksi, jotta se olisi kansainvälisesti luettavissa:

1. The Genesis of War

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä