seppinenj

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen puolustusvoimien alas ajo

Ovatko jotkin noista sanat, jotka jäävät historiaan?

My good friends, this is the second time there has come back from Germany to Downing Street peace with honour. I believe it is peace for our time. We thank you from the bottom of our hearts. Now I recommend you go home, and sleep quietly in your beds.” lausui Iso-Britannian pääministeri Neville Chamberlain saapuessaan Münchenistä Lontoon Hestonin lentokentälle 30.9.1938 kädessään Hitlerin kanssa solmittu sopimus, joka antoi Saksalle oikeuden liittää Tšekkoslovakian saksankieliset sudeettialueet Saksaan.

Milloin sitten suomalaisten tulee huolestua Venäjän varustelusta lähialueilla?

Ei suomalaisten pidä tästä huolissaan olla”, on pääministeri Juha Sipilä toistanut tänään useissa Ylen TV- ja radiouutislähetyksissä, kun Venäjä siirsi kaksi uutta korvettia Mustaltamereltä Itämerelle (Yle Uutiset 26.10.2016).

Mikä on Suomen todellinen nopean toiminnan valmius varusmiespohjalta?

Sanomalehti Keskisuomalaisessa (KSML) oli tänään 12.8.2016 lehtijuttu otsikolla ”Rintamalle passitus vasta kuukausia valan jälkeen”, jossa käsiteltiin varusmiesten osallistumista taistelutehtäviin, mikäli maahamme kohdistuisi aseellinen hyökkäys. Suomella on ollut reserviarmeijaan perustuvassa puolustuksessa vaikeuksia luoda uskottavia nopean toiminnan joukkoja, joiden taisteluvalmius olisi saavutettavissa tunneissa tai korkeitaan muutamassa vuorokaudessa. Puolustusvoimissa vastausta ongelmaan on nyt haettu varusmiehistä.

Kyky kriisi- ja sota-ajan nopeaan toimintaan edellyttää laajoja uudistuksia

Pääministeri Juha Sipilän hallitus antaa ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon eduskunnalle vuoden 2016 kevätistuntokaudella ja puolustusselonteon puolestaan vuoden 2016 syys- tai 2017 kevätistuntokaudella. Ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon yhteydessä arvioidaan myös mahdollisen Nato-jäsenyyden vaikutukset Suomelle. Ulko- ja turvallisuuspoliittinen selonteko sisältää siis myös Nato-selvityksen hallitusohjelman mukaisesti.

Hägglund: Natojäsenyyden haitat ovat etuja suurempia

Suomen valtamediaa ja erityisesti Helsingin Sanomia on syytetty Natomyönteisyydestä.  Tänään ilmestyneestä HS-kuukausiliitteessä tuli hieman vastapainoa aiheeseen kun Unto Hämäläisen haastattelema kenraali Gustav Hägglund kertoo, ettei halua Suomea Naton jäseneksi. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä