seppinenj

Kaikki blogit puheenaiheesta Taidekasvatus

Tampereen kaupungin oma uniikki taidekasvatusohjelma peruskoululaisille

Miten olisi yhteiskunnallinen vaikuttaminen aktivistina -koulutus?

Tampereella tämä on kaikille peruskoululaisille mahdollista, sillä  "Kaikki Tampereen kaupungin koulut osallistuvat Taidekaaren toimintaan! Toimintaa organisoi Tampereen kaupungin kulttuurikasvatusyksikkö TAITE." Tämä on siis Tampereen kaupungin oma uniikki taidekasvatusohjelma peruskoululaisille.

 

Kuulostaako hyvältä?

Tässä vielä työpajan sisältökuvaus

#Taidekaarenkulttuurihäirintää -kuvataidepaja

Paniikki Lapuan koulutoimessa TAIDE AIHEUTTAA TUNTEITA JA AJATUKSIA

Tänään sattui silmiin Helsingin Sanomien 31.12.2014 uutisoima myrsky Lapuan koulutoimessa. Meillä kun pitäisi olla sanan ja taiteen vapaus. Ja toisin kuin maailmalla meillä ei kuvia kavahdeta. Vai kavahdetaanko sittenkin? Opetuspäällikkö Merja Koiviston kerrottiin ohjeistaneen opettajia olemaan viemättä koululaisia taidemuseoon Teemu Mäen näyttelyyn. Syyksi Koivisto kertoi maalausten arat aiheet ja vanhempien antaman palautteen. Myönnän nyt kirjoittavani näyttelystä, jota en ole nähnyt. Lukuisia Mäen teoksia kylläkin.

Varjele meitä taiteelta

 

Juuri kun Helsingissä vaimennettiin täpärästi poliisivoimin kansainvälisesti kiertänyttä taideteosta, jossa oli näyttelijänä paikallaan istuva naku ihminen, Lapualla joitakin lasten vanhempia kohahduttavat maalaukset, joissa käsitellään vaikeita todellisuuden aiheita.

Paikallinen opetuspäällikkö Merja Koivisto kertoi Helsingin Sanomille, että kuvataiteen tohtori Teemu Mäen näyttelyä ei suositellakaan peruskoululaisille museoryhmille Lapualla.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä