seppinenj

Kaikki blogit puheenaiheesta Turvapaikkahakemusten käsittelyajat

Turvapaikka- ja ulkomaalaisasioiden oikeuskäsittelyruuhka viemässä oikeusturvan

... tavallisilta Suomen kansalaisilta ja kuntalaisilta:

"Ympäristön- ja lastensuojeluasiat ovat jäämässä ulkomaalaisasioiden jalkoihin (25.5.2019). Korkeinta hallinto-oikeutta työllistävät nykyään eniten turvapaikka- ja muut ulkomaalaisasiat." (Hämeen Sanomat 20.3.2019, maksumuurin takana)" - -

"Eniten KHO:ta työllistävät ulkomaalaisasiat. Niiden osuus viime vuonna saapuneista tapauksista oli 60 prosenttia. Suurin osa koskee Maahanmuuttoviraston kielteisiä turvapaikkapäätöksiä.

OTKES:n mielestä turvapaikkaprosessi on liian hidas

Onnettomuusturvakeskus (OTKES) sai valmiiksi raporttinsa, jossa se selvitti miten viime elokuussa Turussa sattuneiden puukotusten kaltaisia tapauksia voitaisiin muun muassa ennaltaehkäistä.

OTKES suosittelee muuan muassa turvapaikkapäätösten ja niistä tehtyjen valitusten käsittelyn nopeuttamista. Nyt keskimääräinen kokonaiskäsittelyaika on 1,5 vuotta. Sen mukaan käsittelyä pitäisi erityisesti kiirehtiä, jos hakijan katsotaan olevan turvallisuusuhka.

Ulkomaalaislakiin uusia tiukennuksia – riittävätkö ne?

Ulkomaalaislakia tullaan tiukentamaan turvapaikkahakemusten käsittelyn nopeuttamiseksi siten, että mikäli kielteisestä (harva valittanee myönteisestä) päätöksestä haluaa valittaa, se tulee tehdä aiempaa lyhyemmässä ajassa. Valitusaikaa hallinto-oikeuteen tullaan lyhentämään nykyisestä 30 päivästä 21 päivään.

Säästä rahaa ja pysäytä perusteeton turvapaikanhakija jo rajalle

17.2.2016 Iltasanomat uutisoi vuotta 2016 silmälläpitäen, että  “täksi vuodeksi turvapaikanhakijoiden määrän toivotaan suunnilleen puolittuvan 15 000 henkilöön, mutta kustannusten odotetaan nousevan silti yli 800 miljoonaan euroon.

13 teesiä pakolaiskriisin ratkaisemiseksi

Levottomuudet Lähi-Idässä ja Afrikassa ovat johtaneet hallitsemattomaan turvapaikanhakijoiden vyöryyn Suomessa ja Euroopassa. Suomen ja Euroopan tulee ponnistella hädässä olevien ihmisten auttamiseksi. Uudessa tilanteessa omat pelot ja ennakkoluulot on tunnistettava, ja tunnustettava. Pelon ja vihan tarkoituksenhakuinen lietsominen pahentaa kriisiä entisestään, joten kriisi vaatii malttia kaikilta suomalaisilta. Esimerkiksi Kauhavalle avattiin entiseen varuskuntaani Lentosotakoulun tiloihin hätämajoituskeskus, eli tilanne on hämmentävä myös omissa saappaissani.

Turvapaikanhakijavyöry vaatii nopeita toimenpiteitä

Kuten on tiedotusvälineissä viime päivinä uutisoitu, ei Eurooppaan kohdistuva – ja Balkanilta lähtenyt Euroopan sisäinen – siirtolaisliikenne ole enää millään mittapuulla mitattuna hallinnassa.

Maahanmuuttopolitiikassa varovaisuus on valttia

Olen ollut useasti mediassa kommentoimassa jihadistiseen väkivaltaan ja terrorismiin liittyviä kysymyksiä. Tämä on saanut monet kysymään minulta, mitä mieltä olen maahanmuuttopolitiikasta. Tässä käyn asiaa lyhyesti läpi. Suomi tarvitsee lisää työperäistä maahanmuuttoa, mutta humanitaarisen maahanmuuton osalta pitää olla hyvin varovainen. Ruotsin ja Ranskan virheitä pitää välttää ja niistä on otettava opiksi.

Suomi tarvitsee lisää osaajia myös ulkomailta

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä