seppinenj

Kaikki blogit puheenaiheesta Työvoimakustannukset

Suomi voittaja, sarjassa työvoimakustannukset

Taitaa olla kolmas hallituksen suursaavutusten listaamisiin liittyvä pätkä. Totesin kahdessa aiemmassa, että yrittäjien määrä on laskenut hurjasti ja jotta työttömyys on vähentynyt kolmanneksi vähiten Euroopan alueella. Nuo seikat ovat varmaan sitten johtuneet siitä, että ahneet työläiset vievät yrittäjät perikatoon hulvattomilla palkkavaatimuksillaan ja palkan sivukulut päälle...tai sitten eivät. Nykyhallituksen aikana Suomessa työvoimakustannukset ovat ainoana EU-maana laskeneet, -1,3% (tai no Italiassa luku oli -0,1% mikä voi mennä pyöristyksien piikkiin).

 

Kansanedustaja Packalén löysi joukostamme maanpettureita

Perussuomalaisten kansanedustaja Tom Packalén käytti eilen poikkeuksellisen vahvaa retoriikkaa puhuessaan työnseisausta puuhaavista ammattiliitoista. Packalén mukaan AKT syyllistyy maanpetokselliseen toimintaan. Samalla hän ehdottin, että liiton kontolle kaatuisi täysimääräiset vahingonkorvaukset.

Palkkoja ei saa laskea

On yllättävän suuri ero sillä, kuka puhuu paikallisesta sopimisesta. Olen huomannut, että paikallisesta sopimisesta ymmärtämättömät oikealle kallellaan olevat kansanedustajat ja eduskuntavaaliehdokkaat, vaativat sellaista paikallista sopimista, jossa voitaisi laskea palkansaajien palkkoja. Kansainvälisissä tutkimuksissa Suomalaisten työvoimakustannukset eivät kuitenkaan poikkea kilpailijamaista. Me pääluottamusmiehet tiedämme, että paikallinen sanelu ja irtisanominen on jo nyt helpompaa kuin muissa länsimaissa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä