seppinenj

Kaikki blogit puheenaiheesta Tytöt

Kuntavaaliblogi 1: Pelastetaan pojat (ja tytöt)

Vihreiden tuore Pelastetaan pojat -toimenpideohjelma sai minut päivittämään kuntavaaliteemani ja nostamaan koulujen kehittämisen kärkiteemakseni. Valinta on myös sikäli luonteva, että Sote-uudistuksen jälkeen perus- ja toisen asteen opetus ovat tärkeimmät kuntien vastuulle jäävät julkiset palvelut.

Tyttöjen päivä!

Syytämme miespuoleisina ihmisinä mielellään tyttöjä, jos elämä ei suju aivan kuten on ajatellut, mutta samalla unohdamme, että tytöt ovat keskimäärin tunneherkempi sukupuoli.

Tytöt ja pojat eivät ole samaa ihmisryhmää

Et voi asettaa samoja pelisääntöjä tytöille ja pojille johtuen psykofysiologisista eroista. Toisaalta ei pidä yleistää, että tytöt eivät pärjää siinä missä pojat, koska monessa asiassa tytöt ovat jo poikia edellä ainakin Suomessa. 

Tyttöjen tahtoa tulee kunnioittaa enemmän

Tytöistä ja prinsessoista

Anu Ubaud kirjoitti tänään Hesarissa otsikolla “Tyttö pukeutuu pinkkiin – ei tehdä siitä ongelmaa”. Tavallaan olen Ubaudin kanssa samaa mieltä siitä, että pukeutukoot tytöt kaikin mokomin pinkkiin, jos siitä tykkäävät. Niin sanottu “perinteinen” tyttömäisyys ei ole sen huonompi tapa ilmentää sukupuoli-identiteettiään kuin muutkaan tavat.

Asiahan ei kuitenkaan ole ihan niin yksinkertainen. Kyse on siitä, mitä pinkki prinsessatouhu kenellekin symboloi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä