seppinenj

Kaikki blogit puheenaiheesta Vasemmiston kannatus

Pakolaiskriisi painaa vasemmistopuolueiden kannatusta itäisessä Saksassa

Itäisessä Saksassa politiikkaan turhautuneet ja pettyneet hakevat turvaa oikeistopopulistisesta AfD:sta. Entisen DDR:n alueella, Saksi-Anhaltissa, perinteisesti vasemmistopuolueita, SPD:tä ja die Linkeä aikaisemmin kannattaneet ovat suuressa määrin äänestäneet viimeisimmissä maapäivävaaleissa AfD:ia Vaalitulosta tulkinneet ovat sitä mieltä, että pääsyy suuriin syy kannatusmuutoksiin on maahanmuuttokriisi. Viime vuonna Saksaan saapui yli miljoona turvapaikanhakijaa.

Saisiko vasemmistoa provosoivat kirjoittajat 1900-luvulta, 2000-luvulle?

 

Moi,

Poliittinen vasemmisto on oikeiston mielestä vaikeuksissa ja oikeisto vasemmiston mielestä väärässä. Ei siis mitään uutta.

Marxilainen työväenliike vaikeuksissa

Suomen marxilainen työväenliike korisee tuskissaan vuonna 2015. Ikää liikkeelle on kertynyt reilut sata vuotta. Työväenliike on 1900 -luvun poliittisen historian keskeinen tutkimuskohde. Mahtiajat kestivät lähestulkoon koko menneen vuosisadan. Oli paljon muutettavaa, osin aivan perustellusti. Peukalonjälkiä jätti ennen kaikkea reformistinen Sdp. Kaikki tai ei mitään -linja eli marxilais-leninistit menettivät lopulta kaiken. No, joitakin roiskeita esiintyy yhä Suomessa, Vasemmistoliitossa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä