seppinenj

Kaikki blogit puheenaiheesta Viranomaistoiminta

Äänestysoikeuden toteaminen. Kummallinen epäkohta.

Vuoden alussa ajokortin avulla ei voi enää todistaa henkilöllisyyttään. Äänestäminen näyttää olevan poikkeus.

 

Suomi Maidanin nöyryytys oli virhe

Kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat jatkavat edelleen leiriytymistään Helsingin keskustassa samalla, kun tätä vastaan mieltä osoittaneiden leiriytyjien käskettiin purkaa leirinsä. Nyt nämä Suomeen taikasanalla tulemista ja maahan väkisin jäämistä vastustavat suomalaiset eivät saa enää edes kävellä Rautatientorin kautta tai nousta bussiin torin pysäkeiltä - näin on ylikomisario Taponen määrännyt.

Joulun taikaa sinivilkkujen takaa

Isä kännissä, äiti kännissä, äiti baarissa ja lapset yksin kotona, sossulle ilmoituksia, pahoinpitelyjä, kotiväkivaltaa, kännissä kaatumisia, aineiden yliannoksia, itsetuhoisia henkilöitä. Taas pahoinpitelyjä, kotiväkivaltaa, yliannoksia, sossuilmoituksia, kännissä kaatumisia jne. Sellainen on joulumaa, kun kotimaata katsoo viranomaisten silmin. Ja se maa on varsinkin joulun aikaan pimeä ja ruma. Toki joukkoon mahtuu sairastumisia ja loukkaantumisia myös aivan muista syistä, mutta valitettavasti alussa luetellut tilanteet ovat pääosissa joulun vietossa sinivilkkujen takaa.

Viranomainen ja demokratia

Mitä on demokratia? Itse asiassa se on paljon laajempi käsite kuin se, että valitsemme neljän vuoden välein jotain edustajia sekä tyydymme asioiden tilaan emmekä valita. Myös valittaminen on osa demokratiaa. Sen takaa mm. mielipiteenvapaus. Keskeisimpiä käsitteitä länsimaisessa liberaalidemokratiassa on julkisen vallan velvollisuus noudattaa tarkoin lakia. Tätä kutsutaan vallan kolmijako-opiksi. Kansa valitsee edustajat. Viranomaiset toimeenpanevat lain. Oikeuslaitos valvoo viranomaisia, ratkaisee riitoja ja tuomitsee rikolliset.

Rajavartiolaitoksen hullut päivät?

Heti alkuun haluan todeta, että arvostan kollegoitani ensihoitajia äärettömän paljon ja tämä kirjoitus ei ole missään nimessä kritiikkiä hienoa ammattikuntaani kohtaan.

Rajavartiolaitos korvasi säästösyistä tämän vuoden alussa Turun helikopterimiehityksen toisen pintapelastajan ensihoitajalla. Kahden pintapelastajan miehitys oli otettu käyttöön Estonia-kokemuksen jälkeen ja nyt ilmeisesti Rajavartiolaitos katsoo, ettei merialueillamme enää vastaavaa tapahdu. Sanoisin, että melko uhkarohkeaa analysointia.

Suomalaiset ovat oman yhteiskuntansa vankeja

YLE uutisoi jokin aika sitten: Vantaan Myyrmäen asukkaita kiellettiin jäädyttämästä luistinrata. Perustelu oli tietysti tämä perinteinen: se ei ole turvallista. Minkä takaa tietysti löytyy vielä se toinen tutttu seikka, eli kysymys vastuusta. Vantaan kaupunki ei halua vastata jäällä tapahtuvista haavereista. Joku jossain kommenteissa pohtikin, miten tämän voi kaupungin ylläpitämissä portaikoissa yms. kulkureiteillä kuitata kyltillä, jossa lukee ”ei talvikunnossapitoa”?

Kohtuuttomia odotuksia

Ihminen kun ottaa yhteyttä viranomaiseen - esimerkiksi poliisiin - hän usein odottaa saavansa oikeutta. Väitän, että Suomessa viranomaistoiminta on sen verran säänneltyä, ohjeistettua ja riittävän hyvin johdettua, että kansalainen myös sitä oikeutta lähes poikkeuksetta saa. Kuitenkin joskus ihminen kokee, ettei häntä oteta tosissaan tai häntä ei kuunnella, vaikka viranomainen on kuunnellut, ohjeistanut ja perustellut.

Espoon eliitti sai nuhteet

Kirjoitin aiemmin siitä kuinka Espoon Puolarmetsän terveyskeskus rikkoi lakia. Pyydän lukemaan blogikirjoitukseni aiheesta (joka sisältää asiasta tekemäni kantelun). Kyseisen kirjoitukseni voit lukea klikkaamalla tästä. Jonka pyydän tekemään ennen kuin luet tämän, jotta sisäistät asian paremmin.

Kyse oli lainvastaisesta ja ns. epävirallisesta käytännöstä Espoon kunnallisessa terveydenhoidossa.

Lapsen turvallinen elämä

    Haluatko, että suomalaiset lapset elävät turvassa Suomessa?

    Haluatko, että ei enää ikinä tule yhtään Vilja Eerikaa?

    Haluatko, että lapset kasvavat iloisina, nuoret oppivat hyville tavoille ja heistä kasvaa yhteiskuntakelpoisia kansalaisia, jotka pyrkivät elämässä eteenpäin pystypäin?

    Haluatko, että kaikki aikuiset toimivat oikein lapsia kohtaan?

   Jos vastasit neljä kertaa kyllä, kansalaisaloite Lastensuojelulaki uusiksi on Sinulle.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä