seppinenj

Kaikki blogit puheenaiheesta Arvo

Arvoista ei pitäisi keskustella

Saattaa olla hyvä että poliitikot ovat innostuneet keskustelemaan arvoista koska se voi aiheuttaa havahtumisen todellisuuteen, ettei arvoista kannattaisi keskustella.

 

Luoko pääoma arvoa ja lisäarvoa?

Kysymys on ajankohtainen ja hiukan liian vaikea meikäläiselle. Asia tuli ajankohtaiseksi facebook keskustelussa. Juhani (atk insinööri) totesi minun ja Risto Linturin olevan väärässä odottaessamme robottien luomaa utopiaa. Hänen mielestään ongelma oli pääoman kyky luoda lisäarvoa.

Kun ihminen jää arvotta.

Kun ihminen jää arvotta.

Itsensä arvokkaaksi kokemisen tarve on yksi suurimmista tarpeista ihmisen monisyisessä elämässä. Jos me jäämme toistuvasti arvotta yhteisöissä joissa elämme, joudumme väistämättä kamppailuun oman hyvinvointimme kanssa. Tämän päivän hyvinvointi ei rakennu pelkästään fyysisestä kuntoiluhyvinvoinnista, vaan ennen kaikkea sosio-emotionaalisesta hyvinvoinnista. Jokaisella on riittävästi lihasta pärjätä työnsä äärellä, mutta kukaan ei jaksa loputtomiin jos kokemus omasta työstä ja itsestä tuntuu arvottomalta.

Läpinäkyvyys on tärkeä arvo

Pääsin järjestämään viime viikonloppuna Naisten Pankin Syyspäivien paneelikeskustelun aiheesta ’Läpinäkyvyys synnyttää luottamusta’, miten hyvän tekeminen käytännössä toteutuu.

 

Ei rahan arvo tyhjästä tule

Pörsseissä ja muissa isojen poikien peleissä voidaan luoda rahaa vaikka tyhjästä, joko bitteinä tai velkakirjoina tai vaikka paperinpaloina, mutta viime kädessä raha palaa aina reaalitalouteen.

Rahapelit voivat olla viihdyttäviä ja luoda illuusion suuristakin omaisuuksista, mutta tosipaikan tullen pelkät nollaat tuskin kelpaavat, vaikka niiden edessä olisi millaisia numeroita tahansa.

Raha on aina tiivistettyä hikeä. Raha on arvon kantaja ja vaihdon väline.

Tilaa hiljaisille ja ujoille

Yle:n sivuja selatessani silmiini osui uutinen otsikolla ”Tutkija nuorten yksinäisyydestä: Ihmiskuvamme on kaventunut – ujoudelle ei ole enää tilaa". Artikkelissa kerrotaan tutkijan näkemyksiä siitä, että 90-luvulta lähtenyt arvomaailman muutos on lisännyt nuorten kokemaa yksinäisyyttä ja esimerkiksi ujoille ja pohdiskeleville persoonille ei enää ole sijaa. Yhä useampi nuori kärsii yksinäisyydestä, arvioi nuorisotyön tutkija Pirjo Junttila-Vitikka. Kilpailua on koulutuspaikasta, työpaikasta ja jopa harrastuksista. Pelkkänä omana itsenä oleminen on vaikeaa.

Samapalkkaisuus ja täystyöllisyys - keskustelua demariarvoista

SDP toivoo arvokeskustelua. Ihmis- ja tasa-arvo soveltunevat aiheiksi. Jutta Urpilainen toivoo vasemmistosta suunnan näyttäjää. Niin minäkin, jos suunta on täystyöllisyys ja samapalkkaisuus. 

Suunta luotiin jo 1918, Marc Chagallin maalauksessa  Rakastavaiset kaupungin yllä. Marc ja Bella leijailevat taivaassa, miekkonen kakkaa maahan aidan takana. Maalaus löytyy tekijän nimellä helposti verkosta. Minulla oli siitä suurikokoinen juliste työhuoneessa, jossa vietin 30 vuotta.

Bitcoin on kuoriarvopaperi jolla on hinta

Concerted Action on kuvannut mielestäni hyvin kryptorahojen kuten Bitcoinin ja Dogecoinin hinnanmuodostusta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä