seppinenj

Kaikki blogit puheenaiheesta Isänpäivä

Kaartiset ja vaaralat eivät päätä minun lukemista

Isänpäivän alla käytiin omituinen debatti siitä, millaisia kirjoja isänpäivälahjoiksi saa mainostaa. Keskustelu alkoi Turun yliopiston kulttuurihistorian professori Marjo Kaartisen blogista. Hän kritisoi Otava-konsernia siitä, että isänpäivälahjoiksi on tarjolla muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta vain miesten kirjoittamia sota-, urheilu- yms. kirjoja.

Isät on hyviä vaihtamaan polttimoita ja nostamaan esineitä.

Onnea isät, onnea minulle ja sinulle isänä. Jospa aloittaisin määrittämällä joitain isyyttäni ja tuttavapiirini isyyttä kuvaavia termejä. Ainakin voisin käyttää termejä: aidosti ylpeitä, rohkeita, tavoitteellisia isiä. Pidän näitä arvoja ja ominaisuuksia pelkästään positiivisena kehityksenä. 

Isä ja äiti ovat samanarvoisia ja vertaisia. Siis sekä lapsen, että koko yhteiskunnan silmissä. Kuten myös kaikessa elämän toimissa koko aikajanan sykleissä. Sitä pidän terveellisenä kehityksenä. 

Hyvää isänpäivää!

Tällä vaalikaudella 14 mieskansanedustajaa on saanut lapsen. Se on merkittävä luku. Heistä minä, Antti Lindtman (sd.) ja Olli-Poika Parviainen (vihr.) olimme mukana Vuoden isä -palkintotilaisuudessa. Lämpimät onnittelut vuoden isille Topi Linjamalle, Kais Zayalle ja Risto Tuomiselle! Hyvää isänpäivää kaikille!

Kiitos rakas isä!

Isänpäivänä muistamme isiämme ja kiitämme kaikesta, mitä he ovat tehneet lastensa eteen. Isistä on olemassa monenlaisia tarinoita. Minäkin haluan muistaa ja kiittää omaa isääni kaikesta siitä, mitä hän on tehnyt meidän eteemme. Mutta ennen kaikkea olen kiitollinen siitä, että hän on elossa ja luonamme.

Olen entinen pakolaislapsi, synnyin sodan keskellä ja elin suurimman osan lapsuudestani sodan ympäröimänä. Kyllä, juuri näin! Tiedän, mitä sota on ja mitä vainoaminen voi tehdä ihmisille.  

Isät ja tyttäret - parasta kiintymyssuhdetta!

Isiä juhlitaan tulevana sunnuntaina. Isien rooli lasten kasvattajana on vahva ja tunnerikas.

Synnyin perheemme viidentenä. Sitä ennen poikia oli kolme ja yksi tyttö. Tyttö syntyi heti jatkosodan jälkeen.

Minä, Pariisin rauhansopimusvuonna.

Syytä en tiedä, mutta olin 'isän poika'!

Isääni en päästänyt näkyvistäni, jos suinkin onnistuin pääsemään hänen syliinsä. Isäni ottikin minut usein mukaansa, lähtiessään hakemaan tavaraa kauppaansa.

Isä on ollut minulle sekä rakkaus että auktoriteetti. Nuoruusiässä jopa varoin hänen kohtaamistaan.

Isänpäivää on syytä juhlia jatkossakin

Isänpäivää juhlitaan taas ensi viikolla. Eilen ja tänään on kuitenkin keskusteltu siitä, pitäisikö jatkossa isänpäivän sijaan alkaa juhlia läheisenpäivää. Läheisenpäivään siirtymistä perustellaan muun muassa sillä, että isänpäivän vietto voi olla ahdistavaa lapsille, joilla ei omaa isää syystä tai toisesta ole. Tämä on tärkeä huomio, mutta itse olen sitä mieltä, ettei ongelma ratkea isänpäivän vietosta luopumalla.

 

Mukaneutraali läheispäivä vai isänpäivä?

 Neutraali läheispäivä korvaa isänpäivän vieton Yliskylän ja Kulosaaren päiväkodeissa, kerrotaan meille Iltalehdessä. http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201711012200502821_u0.shtml
 

Muutetaan äitienpäivä neutraalisuuden nimissä läheisenpäiväksi.

Kuten iltalehti uutisoi, suomessa on paljon lapsia joilla ei ole joko isää taikka äitiä. Isän- tai äitienpäivän viettäminen ja korttien rustaaminen voi siis olla traumaattisia asioita lapsen elämässä koska toinen vanhempi puuttuu.

Helsingissä muutama päiväkoti onkin päättänyt muuttaa isänpäivän läheisenpäiväksi tämän asian johdosta. Odotan että kyseiset päiväkodit muuttavat myös äitienpäivän läheisenpäiväksi tasapuolisuuden nimissä.

Onko tämä neutralisointi mennyt jo aivan liian pitkälle. Mielestäni se on mennyt liian pitkälle jo aikoja sitten.

Vuoden isästä Vuoden vanhempi

Kyllä suomalaiset ovat sitten huonoja juhlistamaan toisiaan! Äitienpäivänä saadaan aina jokaiselle pala kurkkuun muistuttamalla, että kaikki naiset eivät yrityksestä huolimatta tule äideiksi. Tuskin oli tänään joka perheessä ehditty isänpäiväkakkua syömään, kun Hesari jo huomautti lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilan suulla, että jokaiseen kuntaan on perustettava isäneuvola. Ei riitä isänpäivä ei!

Minun isäni

 

Olen ollut onnekas mies. Minulla on ollut kaksi isää, joita molempia olen voinut syvästi kunnioittaa.

Sodan melskeitten keskelle syntyneitten lasten tulevaisuus ei ollut valoisa. Oli puutetta kaikesta, isät olivat sodassa ja äidit lähes nääntyivät perheen ja toimeentulon hankkimisen työtaakan alle. Avioliitot olivat useinkin vaarassa hajota ja niin kävi vanhemmillenikin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä