seppinenj

Kaikki blogit puheenaiheesta Vankeinhoito

Hei populisti, ota tästä tärppi - ulkoista vankeinhoito


Huomenna lyödään eduskuntavaalien ehdokaslistat lukkoon ja sitten alkaakin kunnon lupausten sikermä ehdokkaiden puolelta.

Odotettavissa on, että näihin espereihin ja attendoihin tartutaan yli puoluerajojen. Sinne yhdeksän hyvän ja kymmenen kauniin keskelle hukkuu puhe, mikä vaatii vanhuksille asiallista hoitoa. Hohhoijakkaa, tuumaa moni uurnilla. Tämä vuosituhat ollut aikaa laittaa asiat kuntoon ja alaspäin vain mennään.

Onko opiskeleva vanki mahdoton yhtälö?

Lapset, vanhukset, maahanmuuttajat ja palkansaajat ovat ryhmiä, joiden etujen ajamisessa kukaan täysijärkinen ei näe mitään pahaa.

Vangit sitä vastoin ovat jokseenkin orpoja piruja ja yhteiskunnan ikävää jakojäännöstä, joiden oikeuksien ajaminen on epäseksikästä. Kansan syvistä riveistä nousee tasaisin väliajoin ääniä,  joissa haluttaisiin ulkoistaa vankeinhoito Venäjälle, saada vangit kärsimään huonosta ruuasta ja jopa palauttaa kuolemanrangaistus.

Rakkauden ministeriö

Rakkauden ministeriö, "Ministry of Love" tai lyhyemmin "Miniluv" esiintyy uuskielen sanana George Orwellin teoksessa vuonna 1984. George Orwell kuvaa teoksessaan, kuinka harhaanjohtavia kiertoilmauksia käyttäen, pyritään sotkemaan ihmisten ajattelu. Esimerkiksi "joycamp", riemuleiri, tarkoittaa itse asiassa pakkotyöleiriä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä